Hot News
Se caută înlocuitor pentru Rogozin în Transnistria
22/06
Trump se pregăteşte pentru un amplu dialog cu Putin
22/06

Jirinovski l-a rugat pe Putin să nu prelungească acordul de prietenie cu Ucraina

Liderul LDPR, Vladimir Jirinovski, l-a rugat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, să trimită pe adresa Kievului o înştiinţare privind încetarea valabilităţii Tratatului de prietenie cu aceasta ţără, a anunţat biroul de presă al acestei formaţiuni politice.

Într-o scrisoare remisă liderului de la Kremlin, Jirinovski atrage atenţia preşedintelui asupra faptului că în cei 20 de ani care au trecut de la intrarea în vigoare a documentului, multe dintre prevederile lui sunt „încălcate în mod grosolan de Ucraina şi ignorate, iar unele articole nu mai sunt de mult actuale”. „Deputaţii fracţiunii LDPR constată că Tratatul de prietenie nu mai funcţionează, practic”, subliniază Jirinovski în scrisoarea adresată preşedintelui Putin.

Politicianul aminteşte că, după evenimentele din 2014 din Ucraina, „puterea a fost acaparată de purtătorii ideologiei radicale”, care au organizat „numeroase tulburări pe teritoriul Ucrainei”, au folosit forţele militare ale ţării împotriva concetăţenilor din Donbas, au provocat un război civil în estul Ucrainei cu scopul divizării popoarelelor rus şi ucrainean.

„În cei patru ani de operaţiuni militare, în Ucraina au murit mii de civili, în special ruşi, a fost interzisă limba rusă, nu sunt respectate drepturile vorbitorilor de limbă rusă, iar Rusia este numită stat agresor. Astfel, politica promovată de Ucraina vine nu doar în contradicţie cu Tratatul de prietenie, dar şi cu normele de drept internaţional”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939545