Hot News
Rusia poate apăra enclava Kaliningrad
21/06
De ce crește vârsta de pensionare în Rusia?
21/06

Cupa Mondială, un pas uriaș pentru a înțelege Rusia

La finalul Cupei Mondiale de fotbal, suporterii echipei britanice îşi vor schimba părerea despre Rusia în sens pozitiv, crede cotidianul The Guardian. Politologul Aleksandr Mihailenko apreciază că această competiție “va fi un pas uriaş în a înţelege Rusia”.

Într-un articol apărut sub titlul “10 lecţii învăţate din meciurile primului tur al campionatului”, publicaţia constată că “Rusia poate fi un loc minunat pentru desfăşurarea de campionate mondiale”. “Tensiunile politice şi toate celelalte probleme legate de autorităţile ruse nu vor dispărea când competiţia va părăsi Moscova, dar se pare că mulţi vor pleca din Rusia cu amintiri frumoase şi cu o părere schimbată despre această ţară”, apreciază semnatarul materialului.

În opinia lui, “Rusia demonstrează tot ce e mai bun, cea mai zâmbitoare expresie a feţei” pe durata Cupei. Iar “ruşii sunt încântaţi să salute campionatul şi să-i întâmpine pe suporteri. Iar acest lucru îi impresionează pe turiştii străini”.

Jurnalistul britanic notează, totodată, că “Moscova a devenit un centru de legătură pentru numeroşi suporteri şi zeci de mii de oameni merg în capitala rusă pentru câteva zile în pauzele dintre meciuri şi creează o atmosferă de carnaval”.

Comentând, politologul Aleksandr Mihailenko apreciază că “jurnaliştii britanici sunt destul de confuzi. Poate chiar se ruşinează pentru ceea ce au scris anterior, când speriau o lume întreagă descriindu-i pe ruşi drept un popor de sălbatici, neciopliţi, gata oricând de harţă. Iar acum văd cu totul altceva. O realitate pe care, cu siguranţă, nu au anticipat-o şi pe care, cu aceeaşi siguranţă, nu şi-o doresc, în primul rând pentru imaginea şi prestigiul lor”, crede analistul rus, citat de RIA Novosti.

În acelaşi timp, el crede că această competiţie sportivă “va fi un pas uriaş în a înţelege Rusia. Oamenii o văd la ea acasă, o simt, o pipăie, dacă putem spune aşa. O Rusie care nu se prea potriveşte cu imaginea acelei Rusii înarmată până în dinţi şi militarizată până în măduva oaselor, “axa răului” gata sa dezbine Europa şi să schimbe din temelii construcţia politică a Americii”.

Foto: ria.ru

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939313