Hot News
Calea către creşterea economică trece prin terenul de fotbal
21/06
Rusia poate apăra enclava Kaliningrad
21/06

Cum vor fi dezvăţaţi elevii de manuale

În şcolile din Rusia vor dispărea manualele tradiţionale la anumite materii, verificarea lucrărilor scrise urmând să se facă automatizat. În orice caz, aşa scrie în versiunea de lucru a proiectului “Şcoala digitală”, elaborat de Ministerul Educaţiei şi estimat la peste 500 miliarde ruble.

Programul gândit de Ministerul Educaţiei din Rusia vizează 11 materii şcolare şi este prevăzut până în 2020. Conform proiectului, elevii vor fi învăţaţi să “lucreze cu aparatura personală”. În plus, ei vor putea participa la ore de la distanţă în cazul unor îmbolnăviri care necesită o perioadă de convalescenţă mai lungă.

Pe de altă parte, până în 2025, toate cabinetele medicale din instiţiile şcolare vor fi “legate electronic” cu politiclinicile de pediatrie. Bugetul proiectului a fost estimat la 507,3 miliarde ruble.

Sub forma lui actuală, prezentată de RBK, documentul nu precizează despre ce materii este vorba şi nici vârsta de la care elevii vor putea folosi aparatura personală. Contactat pentru detalii, Ministerul Educaţiei a subliniat că proiectul nu este definitiv, refuzând să comenteze unele dintre prevederile lui. Oricum, proiectul este una dintre cele mai importante etape pe calea realizării programului “Economie digitală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938654