Hot News
Cum se pierde un balcon, pentru CM 2018
20/06
Negocierile dintre Rusia și Ucraina, din nou în impas
20/06

Peisajul lui Malevici, scos la licitație la Londra pentru 10 milioane de lire sterline

Casa de licitații Christie’s va scoate la licitație, pe 20 iunie, lucrarea lui Kazimir Malevici, „Peisaj”, pe care artistul a pictat-o în 1911. După cum este menționat pe site-ul companiei, costul picturii este estimat la 7-10 milioane de lire sterline.

Lucrarea este efectuată în guașă pe hârtie de dimensiuni 106 cm x 106 cm. Criticii includ tabloul în așa-numita serie roșie a operelor artistului, caracterizate prin tușe energice și culori expresive, ele precedând apariția suprematismul.

Precum relevă casa de licitații, prin anii 1910,Malevici a lucrat la o serie de guașe luminoase despre modul de viață țărănesc. În tablouri se poate simți influența lui Paul Cézanne și Henri Matisse.

„Peisajul” lui Malevici este fictiv, nu reflectă o scenă din lumea reală. Artistul a prezentat lucrarea publicului la „Salonul Moscovei”, în februarie-martie 1911. Pânza a fost expusă la Sankt-Petersburg și Berlin, iar după război a fost descoperit și achiziționat de Muzeul de Artă din Basel. Acolo tabloul se afla mai mult de 50 de ani, iar apoi a fost returnat moștenitorilor maestrului.

Izvestia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938653