Hot News
Jocul în care au învins şi ruşii, şi saudiţii
18/06
Foc la un motor al avionului cu echipa Arabiei Saudite
19/06

Ce se va întâmpla cu reforma sistemului de pensii în Rusia

Vicepremierul Rusiei, Tatiana Golikova, a declarat că pentru economiile de pensie va fi creată o nouă infrastructură, iar angajatorii care încalcă drepturile lucrătorilor din cauza vârstei, vor avea de pătimit.

„Proiectul de lege este în curs de definitivare şi prevede, printre altele, crearea unei noi infrastructuri pentru economiile de pensie. Am in vedere un nou mecanism. Trebuie spus că banii strânşi de cetăţeni ramân. Iar acum vor fi puse la punct principiile de lucru cu aceste mijloace, trasferate deja în fondurile de pensii ale statului”, a declarat vicepremierul rus în emisiunea „Itoghi nedeli” a postului de televiziune NTV.

Referindu-se la angajatorii care încearcă să concedieze persoanele în prag de pensie sau care refuză să angajeze din cauza vârstei, Golikova a subliniat că „ministerul muncii a primit deja instrucţiuni speciale, de prevenire şi combatere a unor astfel de comportamente. Vor fi efectuate controale anunţate şi inopinate, vor fi verificate competenţele fiecărui departament de resort”, a adăugat oficialul rus.

Precizarea vine în contextul în care premierul Dmitri Medvedev a anunţat că guvernul propune majorarea vârstei de pensionare pâna la 65 de ani la bărbaţi şi 63 la femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939380