Hot News
Despre noua veche echipă prezidențială
15/06
Declarație scandaloasă a lui Vasili Utkin
17/06

Salah, singura piedică. Rusia se îndreaptă spre spanioli sau spre Ronaldo

Echipa națională a Rusiei ar putea ajunge prematur în optimile de finală a Cupei Mondiale încă după al doilea meci din grupă, împotriva Egiptului. Odată cu această evoluție, cei antrenați de Stanislav Cercesov, cu o mare doză de probabilitate, vor fi așteptați în play-off de Spania sau Portugalia. Gazeta.Ru analizează cu care dintre adversarii stelari ar fi mai convenabil să se întâlnească echipa-gazdă a campionatului.

Evenimentele care se desfășoară la Cupa Mondială în Grupa B atrag atenția absolut tuturor fanilor fotbalului. În acest cvartet s-au adunat spaniolii, câștigătorii campionatului mondial din 2010, actualii campioni europeni, portughezii, în frunte cu Cristiano Ronaldo, marocanii puternici și iranienii încăpățânați, conduși de Serdar Azmun.
Favoriții grupei sunt evidenți, totuși, și doi outsideri convenționali pot da o luptă serioasă împotriva oricărui adversar, așa că a fost foarte interesant să urmărim primele meciuri ale celor ”patru fantastici”.

Pentru fanii ruși, grupa B este de o importanță deosebită nu numai datorită poziției ridicate în clasament a echipelor repartizate acolo, dar și pentru că Rusia se va întâlni cu cineva din acest cvartet în optimile de finală, dacă va putea să ajungă acolo.

Asemenea variantă, de altfel, nu pare a fi foarte fantastică. În cazul în care cei de sub tutela lui Stanislav Cercesov vor fi în măsură să demonstreze aceeași presiune și dinamică la fel ca în meciul de deschidere a Cupei Mondiale cu Arabia Saudită (5: 0), atunci ei vor avea toate șansele de a învinge în al doilea tur echipa Egiptului, care, fără Mohamed Salah, se transformă dintr-un „dark horse“, într-un outsider evident.

Doar Salah, din cauza unei afecțiuni fizice, nu a participat la meciul precedent împotriva echipei uruguayene. Și nu se știe dacă se va reface până la următorul joc și dacă totuși se va reface, atunci întrebarea cea mare este în ce formă va fi.
Dacă Rusia va câștiga meciul cu „faraonii” în runda a doua, iar Uruguay va face cel puțin o egalitate cu Arabia Saudită (probabilitatea este de aproape 100%), atunci echipa rusă își va asigura înainte de termen ieșirea în playoff-ul Cupei Mondiale.

În asemenea caz, cei conduși de Cercesov vor avea șase puncte, egiptenii, zero, iar saudiții, ori unu, ori nimic. Pentru o etapă rămasă pentru play-of, un asemenea handicap va fi imposibil de depășit, și locul al doilea în grupă va fi asigurat pentru Rusia.

Dacă totul va merge conform acestui scenariu, în optimile de finală, echipa națională a Rusiei în mod inevitabil se va întâlni cu Spania sau Portugalia, pentru că primele două locuri ale grupei A se întâlnesc cu echipele care au ocupat pozițiile similare în grupa B, dar încrucișat: locul unu din A, cu locul 2 din B și viceversa.

Chiar și ni se strecoară un gând că, în ciuda componenței nu prea grozave a echipei portugheze în ansamblul ei, pentru Rusia ar fi mai convenabil să îi înfrunte pe spanioli. Aceștia, deși au jucat la nivelul obișnuit ridicat, au permis mult adversarului în ceea ce privește desfășurarea atacului, iar acest lucru înseamnă că vor exista totuși șanse. În plus, „furia roșie”, după cum sunt porecliți spaniolii, evident, nu și/a revenit încă după concedierea neașteptată a antrenorului principal Julen Lopetegui.

În schimb, portughezii, care au uimit cu pragmatismul lor defensiv în ultima parte a Euro-2016, vor aborda în mod clar adversarul din play-off cu toată atenția.

Ținând cont de faptul că în atacul lor domină feericul Ronaldo, întâlnirea oricărei echipe cu discipolii lui Fernando Santos amenință să se transforme într-un beneficiu al unei persoane cu un șapte pe spate.

Gazeta.Ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937258