Hot News
Icoana Maicii Domnului „Kazanskaia”
15/06
Piaţa construcţiilor a intrat într-o nouă eră
15/06

Flota rusă și-a demonstrat, în felul ei, sprijinul pentru Cupa Mondială

Flota militară a Rusiei a organizat una dintre cele mai mari demonstraţii de forţă din ultimii ani. Zeci de nave de luptă au ieşit aproape concomitent în larg în ceea ce părea a fi o adunare în marş.

Joi, chiar în ziua deschiderii Cupei Mondiale de fotbal, forţele navele militare din regiunea Marii Negre au fost aduse în stare de pregătire de luptă. „Din cauza campionatului mondial şi pentru a preveni eventualele provocări din partea Ucrainei de-a lungul coastelor Crimeei, comandamentul a decis ridicarea gradului de alertă a flotei”, au declarat surse militare.

Potrivit acestora, mobilizarea presupune, printre altele, suplimentarea numărului de nave militare din Marea Azov, dar şi a operaţiunilor de survol aerian. Starea de alertă va fi menţinută până în data de 31 iulie, adică mai mult cu două săptămâni decât durata propriu-zisă a a competiţiei de fotbal.

„În acest marş au fost mobilizate 36 de nave de lupta, submarine şi nave de întreţinere, dar şi peste 20 de aparate zburătoare”, a precizat postul de televiziune Zvezda, adăugând că programul acestei operaţiuni include 19 trageri practice şi testarea unor arme noi. În acelaşi timp, Flota din Pacific a Rusiei a pornit în larg cu 50 de nave militare, elicoptere ale aviaţiei maritime, trupe şi sisteme de apărare aeriană, obiectivul fiind exerciţii în Mările Japoniei şi Ohotsk.

„Privite separat, aceste manevre se înscriu în logica pregătirii operative şi de luptă. În situţia dată însă, lucrurile trebuie privite în context. Situaţia în lume este tensionată. În Rusia a debutat o importantă competiţie sportivă internaţională. Toţi aşteaptă ca Ucraina să înceapă să deranjeze”, a comentat analistul militar Konstantin Sivkov. „Deşi flotele de Nord şi cea din Oceanul Pacific sunt departe de Ucraina, tot o demonstraţie de forţă se cheamă”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937257