Hot News
Piaţa construcţiilor a intrat într-o nouă eră
15/06
Lavrov: Rusia nu va permite revizuirea documentelor privind securitatea strategică
15/06

Dmitri Rogozin se pregăteşte să meargă la Viena

Şeful „Roskosmos”, Dmitri Rogozin, va participa la conferinţa ONU dedicată studierii şi utilizării spaţiului cosmic în scopuri paşnice (UNISPACE), care se va desfăşura la Viena. Aflat de mai mulţi ani sub sancţiuni, domnul Rogozin va vizita pentru prima dată UE în calitate oficială, unde va avea discuţii cu colegi din India, Emiratele Arabe Unite, Brazilia şi Japonia.

Delegaţia rusă va sosi în capitala Austriei în 18 iunie, iar a doua zi, Rogozin va participa la simpozionul UNISPACE şi pe 20 iunie, la şedinţa ONU, urmată, seara, de o recepţie oferită în onoarea oaspeţilor, de şeful diplomaţiei austriece.

În ceea ce priveşte discuţiile separate, cu delegaţia indiană vor fi abordate chestiuni care ţin de colaborare în programe ştiinţifice, dar şi cooperarea industrială. Cu Emiratele Arabe se va vorbi, cu siguranţă, despre investiţii în dezvoltarea cosmodromului Baikonur, din Kazahstan, dar şi despre o colaborare în programe pilotate. Partea braziliană este interesată de perspective, iar cea japoneză, de cooperare în cadrul Staţiei spațiale internaţionale.

Dmitri Rogozin nu a mai vizitat Europa, în calitate oficială, din 2014, el aflându-se pe listele negre atât ale UE, cât şi ale SUA. E adevărat, potrivit mai multor funcţionari ruşi, restricţiile se referă strict la deplasările personale. În cazul prezenţei la acţiuni oficiale nu vor apărea probleme cu eliberarea vizei, scrie Kommersant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938653