Hot News
CM-2018 va aduce FIFA câştiguri record
13/06
Un acord pentru jumătate de planetă
13/06

Cât a costat organizarea CM-2018?

Foto: RIA Novosti

Organizarea propriu-zisă a Campionatului mondial de fotbal din Rusia a costat mai puţin cu 500 de milioane de dolari, a anunţat directorul general al comitetului de organizare a CM-2018, Aleksei Sorokin.

Oficialul rus a precizat că suma exactă, “cu o precizie de până la o copeică” va fi calculată după încheierea competiţiei. Oricum, cheltuielile rămân în limite rezonabile, a adăugat el.

În context. Sorokin a calificat drept exagerate afirmaţia potrivit căreia CM-2018 este cel mai scump turneu de acest gen din istoria Mondialelor.

“Ce înseamnă cel mai scump campionat mondial din istorie? Noua autostradă din centrul oraşului Nijni Novgorod până la aeroport poate fi considerată, oare, cheluială pentru campionatul lumii? Desigur, oaspeţii vor folosi acest traseu. Dar localnicii îl folosesc deja şi îl vor mai folosi încă 100 de ani de acum înainte”, a afirmat interlocutorul agenţiei RIA Novosti.

În context, el a amintit că bugetul pentru construirea infrastructurii campionatului este o cifră cunoscută de toată lumea, pentru că a fost comunicată de la bun început – 678 miliarde de ruble (aproape 10 miliarde dolari). Sumă strânsă din surse federale, regionale şi extrabugetare. “Nu toţi banii au fost însă folosiţi exclusiv pentru campionat. S-au construit terminale, drumuri noi, staţii de metrou”, a rezumat oficialul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937257