Hot News
Rusia, spionată de avioane străine
12/06
Aleksandr Nikulin: Rusia se pustieşte din interior
12/06

Rusia, pregătită să ajute la denuclearizarea Coreei de Nord

Senatorul Vladimir Djabarov/ Foto: RIA Novosti

Rusia este gata să participe la procesul de dezarmare nucleară a Coreei de Nord, iar denuclerizarea Peninsulei Coreene trebuie rezolvată în cadrul “grupului celor şase” mediatori, a declarat pentru RIA Novosti prim adjunctul preşedintelui comisiei senatoriale pentru politică externă, Vladimir Djabarov.

“Rusia este gata să se implice la reglementarea paşnică a situaţiei din Peninsula Coreeană. În acelaşi timp, Phenianul aşteaptă garanţii de securitate din partea comunităţii mondiale şi, în primul rând, din partea Statelor Unite”, a declarat senatorul rus.

În opinia lui, prima întâlnire a liderilor american şi nord-coreean nu va oferi mari surprize. “Este prima întrevedere, de tatonare. Sunt anunţate decizii, dar de acum înainte vine rândul experţilor să concretizeze totul”, a explicat politicianul rus.

Rusia salută summitul SUA-Coreea de Nord, apreciază pozitiv intenţiile Seulului, ale Phenianului şi Washingtonului de normalizare a situaţiei din Peninsula Coreeană pe calea dialogului, a declarat, anterior, preşedintele Vladimir Putin,la şedinţa extinsă a summitului Organizaţiei de cooperare de la Shanghai, desfăşurată în China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939158