Hot News
“Baloane” pentru coordonarea trupelor militare
12/06
Spiritul confucianist în luptă cu ”cele trei forțe ale răului”
12/06

Putin a povestit cum şi-a scris cererea de demisie

S-a întâmplat pe fondul evenimentelor politice din 1991, când actualul preşedintele al Rusiei conducea departamentul pentru relaţii externe al primăriei Leningradului, scrie RIA Novosti.

“Pe de o parte, lucram cu Anatoli Aleksandrovici Sobciak, el era de partea puterii în exerciţiu, Elţîn şi aşa mai departe. Iar de pe alta, era o tentativă de lovitură de stat, iar structurile de forţă erau de partea celor care puseseră puciul la cale. Nu puteam să fiu şi colo şi colo. Am spus că, pentru mine, am făcut deja alegerea”, a afirmat Putin într-un interviu pentru filmul “Cazul Sobciak”.

El a adăugat că i-a spus, atunci, lui Sobciak că “nu poate oscila de colo-colo”. “Trebuia să mă simt sigur de mine, de aceea, în situaţia dată, cea mai bună soluţie a fost să-mi scriu cererea şi să mă retrag. La care Sobciak mi-a spus: bine, aşa să faci”, a relatat şeful statului rus.

Potrivit precizărilor sale, Sobciak l-a sunat pe şeful de atunci al KGB-ului, Vladimir Kriucikov, gest care l-a mirat, pentru că presupunea că acesta “îl va trimite undeva”. Cererea a fost semnată de Kriucikov în câteva zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939313