Hot News
Pelinul, leac miraculos pentru multe boli
12/06
Rusia, spionată de avioane străine
12/06

O reţea neurală a prezis învingătorul la CM-2018

O inteligenţă artificială creată de un tânăr fizician de la Universitatea de cercetări ştiinţifice din Perm a calculat că Germania va câştiga Cupa mondială la fotbal.

Viktor Zakopailo a creat o reţea neurală care a stabilit posibilul învingător al CM-2018. Introducerea de date în reţea a fost precedată de o intensă muncă de cercetare, graţie căreia a fost identificat criteriul cu cea mai puternică influenţă asupra rezultatului final al jocului echipei. Este vorba de locul în grupa de selecţie.

Prin metodă matematică au fost stabilite criteriile neînsemnate – locul în ratingul FIFA şi ratingul echipei. Pe baza acestor elemente, omul de ştiinţă a ajuns la concluzia ca actualul rating al echipei oricărei ţări are un caracter relativ, posibilitătile reale ale echipei evidenţiindu-se doar în timpul turneelor de calificare.

„Prin urmare, reţeaua neurală a calculat că, după suma parametrilor în campionatul mondial de fotbal, primele trei locuri vor fi ocupate de Germania, Brazilia şi Argentina”, a precizat un comunicat al Universităţii menţionate.

Echipa Rusiei a fost plasată de reţeaua neurală pe locul 27 din 32 posibile, ceea ce înseamnă că inteligenţa artificială nu a luat în calcul nici măcar ieşirea jucătorilor ruşi din grupă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937257