Categories: Rusia de azi

Сu metroul ușor la casa de vacanță

În jurul Moscovei se construește o linie de metrou ușor cu o lungime de 246 km. Această linie de centură va lega 20 de orașe mari de lângă Moscova. În ele locuiesc aproximativ 4 milioane de oameni. În plus, tramvaiul rapid va conecta toate cele patru aeroporturi ale capitalei: ”Șeremetievo”, ”Domodedovo”, ”Vnukovo” și ”Ramenskoie”. Primele două tronsoane vor fi deschise deja din 2018-2019.

Proiectul este implementat sub forma parteneriatului public-privat și reprezintă un interes deosebit pentru investitori, având în vedere fluxul de pasageri potențial semnificativ și stabilirea rutei care cuprinde și cel mai mare aeroport din țară, „Domodedovo”.

Linia de centură va fi construită în patru etape. Se presupune că până în 2035 vor fi construiți toți cei 246 de kilometri de cale ferată. Lansarea tramvaiului rapid va reduce în mod semnificativ sarcina pe MKAD (Șoseaua de Centura a Moscovei) și alte autostrăzi. Există încă un punct important: aproximativ 50 de mii de locuri de muncă au apărut deja în prima etapă a construcției. Se pune nu numai o pînză de cale ferată, dar se și efectuează tot felul de joncțiuni de transport, noduri de transfer, pasaje de automobile, instalații de inginerie, locuri de parcare, etc.

Și când va fi lansată prima secțiune a liniei, locuitorii din orașul Podolsk sau Ramenskoie, unde există o lipsă de posturi vacante, vor putea să obțină un loc de muncă la Domodedovo sau Jukovski. Și dacă astăzi drumul de la Podolsk la Domodedovo durează cel puțin o oră și 50 de minute, după lansarea tramvaiului rapid, acest timp va fi redus la 35 de minute.

Desigur, noul proiect va fi apreciat nu numai de locuitorii din regiunea Moscova, ci și de moscoviți. Acum pentru mulți dintre cei care au case de vacanță (”dacia”) în regiune va fi mult mai convenabil să ajungă la ”moșiile” lor. Inelul de tramvai rapid va traversa mai multe stații de metrou. Se vor construi noduri de transport și de transfer, pasagerii având posibilitatea să schimbe un transport pentru altul, și vor ajunge din oraș în regiune.

Iată câteva date privind centura de metrou ușor: – intervalul minim dintre trenuri este de 90 de secunde; – – lungimea materialului rulant – până la 60 de metri; – capacitatea unui singur tren – până la 500 de pasageri; – viteza maximă pe care trenul o va dezvolta pe unele din tronsoane – până la 100 km / h; – capacitatea maximă a liniei – până la 20 mii de pasageri la ora de vârf într-o singură direcție.

(Komsomolskaia Pravda)

owner

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

15 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

17 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

18 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

18 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

19 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

2 zile ago

This website uses cookies.