Hot News
Va funcționa planul Kievului de distrugere a Rusiei prin sancțiuni?
08/06
Putin a ajuns în China
08/06

Rușii se tem că nu vor prinde pensia

Numai 9% din populatia Rusiei aproba ideea majorarii varstei de pensionare, arata rezultatele unui sondaj realizat de FOM. Pe de alta parte, intrebate concret ce parere au despre parametrii unei eventuale reformei, persoanele intervievate au raspuns altfel.

Majoritatea rusilor este multumita de actuala varsta de pensionare si nu ar dori modificarea ei, este concluziona unui sondaj realizat de Fondul pentru sondare a opiniei publice (FOM) pe un esantion de 1500 repondenti din diferite regiuni ale tarii.

Noul guvern al Rusia a promis sa elaboreze un proiect de lege care sa stabileasca alte granite ale varstei de pensionare, dar care nu au fost convenite, deocamdata. Ministerul muncii propune o crestere cu cinci ani pentru femei si barbati, in timp ce Ministerul de finante sugereaza opt ani pentru prima grupa si cinci pentru a doua.

Potrivit chestionarului FOM, numai 9% dintre rusi sunt aproba majorarea varstei de pensionare, idee respinsa de 82%, acestia din urma argumentandu-si pozitia prin teama ca nu vor reusi sa apuce pensia. In opinia celor intervievati, guvernul poate lua o astfel de hotarare pentru ca nu mai are bani de pensii (19%), pentru ca nu vrea sa cheltuiasca acesti bani (16%) si din dorinta de a aduce mai multi bani la buget (11%).

Pe de alta parte, intrebati daca sunt de acord cu actualele praguri de pensionare, peste un sfert dintre respondenti au recunoscut ca sunt destul de scazute si, prin urmare, ar putea fi usor avansate. Oricum, 62% dintre participantii la sondaj s-au declarat multumiti de actuala limita de varsta pentru barbati, in timp ce 28% au apreciat ca reprezentantii sexului puternic si-ar mai permite sa lucreze cativa ani.

In cazul femeilor, 63% au sustinut ca ele trebuie sa se retraga din campul muncii la 55 de ani, 27% pronuntandu-se pentru o prelungire a duratei de activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939333