Hot News
Putin: Al patrulea război mondial se va duce cu pietre și bâte
07/06
Infrastructura construită pentru CM-2018 nu va fi abandonată
07/06

Putin, despre pericolul care-i ameninţă pe petrolişti

Foto: TASS

Preşedintele Vladimir Putin a răspuns în legătură cu preţurile la benzină, explicând cauzele majorării acestora şi cum va lupta guvernul pentru stabilizarea pieţei.

Întrebarea a venit din partea unui şofer din Sankt-Petersburg, care l-a rugat pe şeful statului să stopeze scumpirea carburanţilor. Putin a anunţat că guvernul a luat deja o serie de măsuri care vor permite rezolvarea problemei.

„Ceea ce se întâmplă este inadmisibil şi incorect. Dar este rezultatul unei reglementări imprecise, care a fost promovată în sectorul energetic. Ce s-a făcut? Guvernul a procedat la aşa-numita revizuire a câtorva dintre măsurile fiscale. Nu voi intra în detalii şi amănunte. Dar toate astea au stimulat exportul de petrol brut”, a explicat Putin.

Potrivit spuselor sale, au crescut inclusiv preţurile la benzină pe piaţa lumii. „Companiile noastre îşi încarcă uzinele prelucrătoare şi calculează profitul neîncasat din volumul de ţiţei ce putea fi realizat pe pieţele externe. Pentru a compensa veniturile în scădere, ei au ridicat preţurile”, a adăugat preşedintele rus. El a promis că „până la toamnă vor fi adoptate măsuri suplimentare pentru stabilizarea situaţiei pe piaţă. Mă bazez pe faptul că guvernul va monitoriza lucrurile, că organul concurenţei va lua decizii, renunţând să mai privească printre degete”, a adăugat Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938653