Hot News
Ce trebuie aruncat din casă pentru a atrage noroc și bunăstare financiară
07/06
Putin, despre pericolul care-i ameninţă pe petrolişti
07/06

Putin: Al patrulea război mondial se va duce cu pietre și bâte

Nesfârşitele acuzaţii din partea Occidentului reprezintă aceeaşi modalitate de a intimida Rusia ca şi regimul de sancţiuni, a declarat preşedintele Vladimir Putin în cadrul dialogului în direct cu poporul.

„Ei văd în Rusia un pericol. Văd că Rusia devine pentru ei un concurent… Eu cred că este o politică greşită. Nu trebuie intimidat cineva, indiferent cine, inclusiv Rusia, trebuie construită o cooperare constructivă”, a apreciat şeful statului.

Putin nu a ştiut să indice un termen concret de suspendare a regimului de sancţiuni, dar a vorbit despre condiţii. „Evident că trebuie să ne apărăm interesele în sfera economicului, a securităţii. Aşa am făcut şi aşa vom face. Mereu căutăm compromisuri. Presiunea va lua sfârşit când partenerii se vor convinge că metodele lor sunt ineficiente şi dăunează tuturor”, a continuat Putin.

Întrebat când ar putea izbucni un al treilea război mondial, preşedintele l-a citat pe Einstein. „Nu ştiu cu ce mijloace se va duce al treilea război mondial, dar al patrulea cu siguranţă se va duce cu pietre şi bâte”.

În opinia lui, pentru a evita un conflict mondial trebuie reţinere de la acţiuni periculoase pe arena internaţională. „În al doilea război mondial nu au fost conflicte globale, pentru că, în lume, între marile puteri militare funcţiona o paritate, iar teama de distrugere reciprocă a intimidat mereu şi a obligat la reţinere”, a amintit Putin, exprimându-şi speranţa că mai marii lumii îşi vor aminti de necesitatea dialogului cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939150