Hot News
Sărbătoarea fotbalului în umbra politicului
07/06
Vladimir Putin, în direct cu cetățenii
07/06

Aleksandr Minkin: Dacă nu ar fi Putin!…

O întreagă generaţie a crescut auzind în jurul ei această exclamaţie! Prezentă, la nivelul opiniei publice, şi sub alta variantă: „Dacă nu Putin, atunci cine?”. Adică, dacă Putin ar fi plecat la Sobciak, in 1999, Rusia ar fi murit? Sau dacă după jocul în tandem, din 2012, s-ar fi retras, Rusia ar fi murit? Se spune că, în acest caz, ţara ar fi fost distrusă de elite. Nu America şi NATO ar fi nimicit Rusia, ci propriii lideri, fiecare dintre ei având câte un ordin „Pentru servicii speciale aduse Patriei”.

Nu ai cum să ripostezi în faţa acestei păreri privind elita naţională. Cine a format-o şi cine o păstoreşte? Cine a dăruit poporului această elită? Se prezice că actuala putere va pica. Încă un an, maxim doi şi gata… Gata ce? În fiecare primăvară, Berezovski declara: „Putin nu va mai rezista până…” şi indica o nouă dată, prognozând prăbuşirea pentru următoarele şase luni. Prima dată, declaraţia a şocat, apoi a amuzat, acum e ignorată. Vă daţi seama: acest „geniu al răului”, fondatorul partidului „Unitatea” a greşit cu 20 de ani, precum Nikita, care a proclamat comunistul până prin 1980. Sau poate a greşit cu 25 de ani, cu 100 – nu știm ce se va întâmpla cu noi, daca farmacologii vor rezolva mâine problema nemuririi.

Văzând cum Rusia ba orbecăie, ba bate pasul pe loc, unora le place să amintească de evreii din Egipt. Cum au rătăcit ei 40 de ani prin deşert, pentru ca toţi bătrânii să moară, pentru ca pe Pamânt să nu vină oameni crescuţi în robie. Nimeni nu întreabă de ce au stat 400 de ani în robie? L-au aşteptat pe Moise? Nu, el nu a fost lider, nu a creat partide, nu a lipit manifeste, nu a chemat pe nimeni în stradă şi s-a martirizat. Dumnezeu l-a ales şi i-a spus: „Du-te!”. Iar Moise s-a împotrivit în fel şi chip, nu a vrut. Un conducător care nu şi-a dorit puterea si nu a folosit-o niciodată pentru el si ai lui. (Nu căutaţi asemănări, pentru că succesorul ales de Elţîn nu este cu siguranţă Dumnezeu).

Nemulţumire există. Dar nu poate creşte în favoarea liderilor opoziţiei. Pentru că cei foarte nemulţumiţi ar pleca sau ar muri. Iar nemulţumiţii medii şi-ar epuiza energia pe Facebook sau scriind petiţii. NU, Dumnezeu nu ne-a trimis încă un conducător.

Aleksandr Minkin, Moskovski komsomoleţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939377