Hot News
Infrastructura construită pentru CM-2018 nu va fi abandonată
07/06
Florile care vă fac să dormiți liniștiți!
08/06

Banca Rusiei: Tinerii, un pericol pentru sistemul de pensii

Banca Rusiei consideră o problemă modelul de viaţă al generaţiei Y, care nu este interesată să strângă bani. Instituţia vede în acest comportament un pericol la adresa existenţei actualului sistem de pensii, informează RBK.

In documentul intitulat “Principalele direcţii ale pieţei financiare în perioada 2019-2021”, experţii băncii arată că, deocamdată, “generaţia Y” (născută între 1980 şi 2000) nu cere schimbări radicale în conţinutul serviciilor financiare. Dar, pe termen mediu, modelul ei de viaţă cotidiană “ar putea pune în pericol rezistenţa actualei structuri ale sistemului de pensii”.

Instituţia explică faptul că, dacă anterior funcţiona mecanismul transferului inter-generaţii, acum tinerii strâng destul de activ bani, dar ci mai mulți sunt tentaţi să investească “în obţinerea de impresii de calitate, fără să se gândească în mod deosebit la viitor”.

Banca Rusiei arată că progresul tehnologiei de comunicare a imprimat un puternic impuls economiei consumului în comun, denumită uberizare. Raportul subliniază că un astfel de model de consum, bazat pe accesul comun la ceva, poate conduce, în perspectivă, la refuzul de a deţine un lucru în proprietate.

“Valoarea finală pentru consumatori mizează, în cele mai multe cazuri, pe folosire, nu pe deţinere. Ceea ce, la rândul său, ar putea influenţa echlilibrul mijloacelor financiare economisite şi strategia de acumulare a acestora în rândul populaţiei”, cred experţii Băncii centrale a Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938654