Hot News
De ce s-a dus Macron in Rusia?
05/06
Viorel Roman: Defaimarea lui Vladimir Putin
05/06

Prerogative extinse pentru Vladimir Putin

Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului rus) a adoptat in lectura finala o lege care ofera presedintelui tarii prerogative suplimentare deosebit de extinse, scrie Moskovski komsomolet.

Initial, proiectul de lege a fost elaborat in contexul apartiei in Rusia a imputernicitului “pentru drepturile consumatorilor de servicii financiare”. Introduse in textul de lege inainte de a doua lectura, noile amendamente sunt fara nici o legatura cu ombudsmanul financiar. In principiu, modificarea conceptului unui proiect de act normativ in aceasta faza a procesului legislativ este strict interzis de regulamentul camerei. O regula ignorata total de deputati.

Legea permite acum presedintelui Rusiei sa anuleze, de fapt, Codul civil, legile privind piata de obligatiuni, transparenta informatiilor si multe alte asemenea documente care reglementeaza activitatea economica a legilor in vigoare. Legea permite, de asemenea, adoptarea “in situatii speciale” unor reguli deosebite pentru anumite companii si corporatii. Prin decret, seful statului poate stabili “specificul” infiintarii, reorganizarii, lichidarii si cadrul juridic al acestor companii selecte in “anumite sfere de activitate”.

Deputatii consultati de MK au declarat ca adoptarea legii sub aceasta forma a fost necesara “din cauza sanctiunilor”. In sensul de a proteja companiile ruse de efectul respectivelor masuri restrictive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940230