Hot News
Viorel Roman: Defaimarea lui Vladimir Putin
05/06
România-Rusia: Exemple remarcabile de cooperare, dar și eșecuri
05/06

Dezvoltarea economică a Rusiei pe termen lung va avea multe avantaje

Politologul israelian Yaakov Kedmi/ Foto: TASS

Această opinie a fost exprimată de cunoscutul politolog israelian Jacob KEDMI, intr-un interviu acordat publicatiei „BM24”.

Potrivit expertului, Rusia are oportunitati foarte largi in ceea ce priveste crearea unor conditii economice profitabile ale dezvoltarii. Perspectivele avantajoase ale Federatiei Ruse se manifesta atat in Est, cat si in Nord. Kedmi a explicat ca de mult timp, peste 50% din teritoriile statuluirus se aflau in conditii natural foarte dificile de permafrost. Acest lucru a complicat dezvoltarea infrastructurii de transport, care este necesara pentru realizarea oportunitatilor vaste in ceea ce priveste furnizarea de resurse utile.

Acum, situatia s-a schimbat dramatic. Incalzirea globala a dus la o schimbare a conditiilorclimatice din regiunea arctica a Federatiei Ruse, facand posibila punerea in aplicare a unor astfel de proiecte, cum ar fi Ruta Maritima Nordica. Acum, regiunea Orientului indepartat, precum si China, devin din ce in ce mai apropiate de Europa, ceea ce deschide noi oportunitati pentru Rusia. Exportul si importul de bunuri catre China si alte tari din regiunea asiatica vor fi cu 40% mai ieftine, ceea ce va afecta in mod pozitiv stabilitatea economica a Rusiei.

Kedmi a remarcat ca expeditiile stiintifice in curs au confirmat faptul ca Rusia detine un sfert din toate resursele energetice din lume. O mare parte din ele se afla pe platoul continental al Oceanului Inghetat. Aceasta este o lovitura fatala pentru Statele Unite, a spus Kedmi. Pana la urma, planul de a scoate Rusia de pe piata energiei a esuat si nu mai exista posibilitatea de a fi realizat.

Federatia Rusa isi dezvolta doar oportunitatile de transport si economice, prezentand rezultate extraordinare de performanta. In viitor, situatia pentru Statele Unite arputea sa se inrautateasca si maimiult, avand in vedere ca China ar putea renunta la productia de petrol si gaze din SUA, preferand sa primeasca toata cantitatea necesara de resurse energetice din Rusia. Va fi mult mai ieftin si maifiabil pentru Republica Populara Chineza, a rezumat Kedmi, citat de Artiom Kolcin, politexpert.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940199