Hot News
Flota Rusiei va primi dronele nucleare submarine “Poseidon”
08/05
Lăcașurile de cult ale Moscovei: Mănăstirea Andronikov
04/06

Ce spun analistii rusi despre sanctiunile americane

Proiectul de buget al Pentagonului pentru 2019 prevede introducerea unor masuri restrictive in privinta persoanelor si guvernelor acelor tari care colaboreaza cu industria rusa a apararii. Autorii proiectului propun sa-i acorde presedintelui SUA dreptul de a-i sanctiona pe toi cei care furnizeaza Rusiei echipamente militare, mijloace pentru producerea acestora, dar si tehnologii care ar putea fi folosite in industria de aparare.

“In primul rand, este vorba despre acele elemente care intra in componenta armamentului nsotru pe care Rusia le cumpara din strainatate. Adica partea de electronica, imposibil, deocamdata, de inlocuit cu altceva. Si cred ca ideea alesilor americani are rolul de a readuce lucrurile in epoca razboiului rece. Atunci, era imposibil sa-ti imaginezi ca URSS ar putea cumpara niste componente pentru sistemele de aparare – si nu ma refer la SUA, nu se putea problema nici de Israel sau macar Coreea de Sud. O masura care ar putea lovi tarile occidentale, in primul rand europene. Care vor trebui sa sisteze orice cooperare cu Rusia, fie vizibila, fie pe furis. Si este posibil ca Statelor Unite, care se folosesc cu placere si pe scara larga de propria legislatie impotriva altor tari, sa le iasa miscarea. Cred, prin urmare, ca asistam la pregatirea unui nou val de sanctiuni, alt nivel. Previzibil”, crede analistul Fiodor Lukianov.

Profesorul Valeri Solovei, doctor in stiinte istorice, abordeaza subiectul dintr-un alt unghi. “Pentagonul trebuie sa pastreze legaturi cu Statul major general al Rusiei si cu Ministerul apararii. Dar aceste legaturi vor fi reduse. Iar contactele, cele care s-ar putea inscrie pe linia colaborarii tehnico-militare, vor fi si ele limitate la strictul necesar. Totusi, americanii nu vor merge impotriva propriilor interese. Altfel spus, vor mentine niste legaturi la nivel de departamente pentru a preveni, cum spun ei, eventuale situatii de criza. Oricum nu stam grozav la capitolul contacte. Comunicam mai putin chiar si decat in perioada razboiului rece”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2940738